Pure Beauty;


Två otroligt vackra porträtt av Benoit Courti.

Dagbok, onsdag.

Det ligger förändringar i luften och viktiga beslut fattas, nu när verkligheten är så nära. Jag känner mig motiverad, inspirerad och full av energi som jag tyvärr inte har tid att lägga på någonting annat än skolan just nu. Det finns så himla mycket som jag vill lära mig och det gäller att hitta de små luckorna under dagen att fylla med kreativitet. Som nu till exempel. Jag har varit på skolan hela dagen, tränat ordentligt och disken är undanställd. Nu får jag krypa ner i soffan och läsa om olika kameratekniker. Den bästa stunden på dagen.

Inspo, illustrationer;


Ëlodie

 

Elisa Mazzone

 


Prince Lauder


Första advent med vänner


Ikväll har det varit julmys på Tviste, minst sagt. Tove, Daniel och Wille har varit här och druckit glögg, ätit pepparkaka och kört lite frågesport. Kvällen avslutades med att små flingor började falla, hoppas att det kommer snöa rejält inatt. Jag är en total christmasjunkie och har börjat pynta lägenheten lite - julgranen står på plats och imorgon ska jag sätta upp gardiner och julstjärnan. Makes me happy!

Stilren inredning;

Källa.

Jag längtar till den tid jag har en bostad där jag vet att jag kommer slå mig ner ett längre tag. Jag tycker om min lägenhet nu, men snart är det ju dags att röra på sig igen. Har ingen aning om vart jag kommer att hamna efter min examen - skrämmande, men spännande.

Working hard;

Jobbar hårt på boken. Har ytterligare 60 sidor text som ska läggas på detta. Jag förstår inte riktigt, jag tyckte att jag nyss började om på nytt (igen) och startade på sida ett i början av hösten, men nu är jag ju över halvvägs? Det är så fantastiskt kul att gå igenom gamla skrivarkiv för att se hur hela storyn har utvecklas och framför allt vilken skillnad det är i språket. Jag känner mig glad och stolt, tänker aldrig ge upp det här projektet. No way.

Paris by night


Vackert & inspirerande av fantastiske Kristian Schuller.

National Novel Writing Month - 20 048 nya ord.

Nu avslutar jag mitt experiment med NaNoWriMo. Jag visste att jag inte skulle hinna skriva 50 000 ord, så 20 000 + ord på 20 dagar är jag jättenöjd med. Men nu lägger jag ner; tiden är knapp och det känns som att jag rör till det med dessa mängder av texter. Nu vill jag istället fokusera på att skapa struktur och se till att alla stycken hamnar på rätt plats. De här dagarna har varit extremt lärorika däremot. Jag har lärt mig om att det inte handlar om att sitta och vänta på "den stora inspirationen" och nästan vara rädd för att börja skriva, utan det handlar om att bara göra det. Att bara sätta sig ner och jobba. Hard work pays off.

UPDATE;
Dag 1: 1122 ord.
Dag 2: 1545 ord.
Dag 3: 1070 ord.
Dag 4. 1050 ord.
Dag 5. 1456 ord.
Dag 6. 1043 ord.
Dag 7. 1040 ord.
Dag 8. 1052 ord.
Dag 9. 1110 ord.
Dag 10. 1060 ord.
Dag 11. 1179 ord.
Dag 12. 0 ord.
Dag 13. 0 ord.
Dag 14. 1364 ord.
Dag 15. 1016 ord.
Dag 16. 1105 ord.
Dag 17. 564 ord.
Dag 18. 800 ord.
Dag 19. 1043 ord.
Dag 20. 1429 ord.

NaNoWriMo totalt: 20 048 ord. Ungefär 65 sidor text.

Gorgeousness;


Kristina Bazan


Jisses, jag har aldrig stött på en så fruktansvärt snyggt klädd kvinna förut. Älskar precis allt med hennes outfits och stil.
Känner mig lite stunned, har suttit och gått igenom hennes lookbook och ja.. damn. Bara 18 år dessutom!

Min nya älskling;


Isn't she lovely? :D


;)

Har påbörjat en ny illustration som jag hittills är riktigt nöjd med för en gångs skull! Och imorgon kommer mitt wordcount för månaden nå över 20 000 ord vilket jag tycker är helt fantastiskt. Så det går minst sagt bra på den kreativa fronten just nu.

Cheers!

Myskväll;


Fin kväll med fin vän.


Delicate Shades;


Ruskigt snygg reklamkampanj för Vlisco med illustrationer av Sabine Pieper.

Sister n' Cupcakes!

Förra helgen var jag hemma i Piteå och bakade goda cupcakes med min lillasyster. Såhär såg det ut;


Vi utgick från ett recept som vi hittat på foodgawker (älskar den sidan, gå inte in där om du är på diet!), men det är förmodligen enklare att köra på ett recept med svenska mått.

Ny Illu;


Pysslar på en ny dam till den lilla sammlingen, men kan inte säga att jag är riktigt nöjd. Ska göra om håret i alla fall, tror det kan bli bättre då.
Kanske göra det helsvart? Vad tycker ni om den nya? 

"Jack" är nog den jag gillar mest, har till och med ramat in de två andra (ska ta bort namnen på dem däremot);

 Broken

Min dator har gått sönder så kan inte blogga. Hoppas att de delar som ska bytas ut kommer på onsdag eller torsdag.

CreativeLive


Beautyshot av Signe Vilstrup


Åh, jag är en så stor sucker för creative live! En två dagars online realtime workshop som filmas från Seattle, denna gången med beauty- och fashionfotografen Matthew Jordan Smith. Om du tycker om inspiration och fotografi så rekommenderar jag det starkt, tycker det är hur läckert som helst.

Style inspiration;


Natalie Suarez


Yay!


Nu klickade jag just hem Illustration Now! version 4, jag kunde helt enkelt inte låta bli och bokdealen gäller bara skönlitteratur. ;)
Jag ser det som en belöning eftter att hemtentan är inskickad och dessutom kan man säga att jag fick den av en fin vän. Tack för presentkortet Mattias!


Bilderna har jag knyckt från Birdy & Me som är en väldigt duktig illustratör.

Tentaplugg pågår

Skriver skriver skriver. Eller läser. För det mesta skolrelaterade grejer, men ser ni vad duktig jag är kring romanskrivandet? Min NaNoWriMo-Word Count är uppe i 7286 och ytterligare 1000 ska läggas till ikväll (sen första november). Det känns jättebra att få rutin på skrivandet. Skriver jag en bok nu? Ja, nu skriver jag på riktigt. Så här har jag aldrig kännt förut.

Nu får bloggen vila lite så jag kan fokusera på hemtentan som ska vara inlämnad 17.00 imorgon, efter det kan jag blogga mer. För övrigt längtar jag väldigt mycket efter familj och vänner i Piteå som jag får krama om på fredag :) Skönt att komma hem en stund.

Ohgushi

Ohgushi

Min kväll:


* Grafisk formgivning
* Plugg
* Skönlitteratur
* Choklad
* NaNo-skrivande

Photoinspo #5


Ny Illustration;


Här är resultatet av den bild ni fick en tjuvkik av förut. Vad tycker ni? Ska jag framkalla den? Det känns inte som att den är riktigt klar, vad är det som saknas? Ska låta den ligga och vila nu några dagar i alla fall så jag kan se på den med nya ögon senare.

Tjejhäng och second hand
Tidigare idag cyklade jag, Tove och Maria ned till Strömpilen för att shoppa lite på returbutiken och ta oss en fikastund. Jag köpte lite lite småpyssel på seconhand-affären (en ljushållare, en fotobok och en servetthållare) och fikat blev till en kycklingsallad istället. Mycket mysigt! Dock var det bara Tove som fastnade på bild idag, jag och Maria satt i motljus så vi blev bara två skuggor.

Ny kappa


Jag har någon slags fetish för kappor, just love it! Den här gången var jag ute efter någonting lite mer elegant och ladylike att komplettera min varma vinterjacka. Så det blev den här, men ärligt talat var den där produktbilden ingen höjadare, den är mycket finare i verkligheten och jag älskar rosettdetaljerna på fickorna.

Deadline

Mycket plugg nu. Har suttit på Bibbliotekscaféet med Hanna  hela dagen och plöjt igenom kurslitteratur (och såklart druckit alldeles för mycket kaffe). Det känns faktiskt bra att det går framåt, kommer närmare och närmare en examen. Glöm inte att tänka positivt mina kära Mkv-vänner :)

NaNoWriMo dag nummer två: 1545 ord. Hoppas att det fortsätter på samma sätt. Hur många ord tror ni jag lyckas knopa ihop till den sista november?

Photoinspo #4


Ann He


NORRBOTTENS LUCIA

RÖSTA PÅ MIN SYSTER - NUMMER 9 - HÄR.

Ny favorit - Maki Kahori

Maki Kahori

Första november - NaNoWriMo

Idag börjar NaNoWriMo - National Novel Writing Month, som faktiskt är ett ganska stort jippo med över 200 000 användare, varav tvåtusen från Sverige. Det går ut på att skriva en roman på 50 000 tecken (ca 175 sidor) innan november är slut och ifjol lyckades 30 000 pers nå det målet.

Det är ett roligt sätt att skriva med forum, buddys, chat och pepptalks. Jag vet redan nu att jag inte kommer att komma upp till den magiska 50 000 gränsen, det har jag inte tid till, men jag ska i alla fall försöka skriva mer under november. Hittills har jag ungefär 50 sidor på min roman, som jag är nöjd med. Sedan tusentals sidor med anteckningar och små stycken som jag egentligen borde gå igenom. Men just nu känns det viktigast att utveckla rumpklister och bara komma frammåt, hoppas nano kan hjälpa som en liten motivationskick.

Har du något speciellt mål under november?

UPDATE;
Dag 1: 1122 ord. 
Dag 2: 1545 ord.
Dag 3: 1070 ord.
Dag 4. 1050 ord.
Dag 5. 1456 ord.
Dag 6. 1043 ord.
Dag 7. 1040 ord.
Dag 8. 1052 ord.
Dag 9. 1110 ord.
Dag 10. 1060 ord.
Dag 11. 1179 ord.
Dag 12. 0 ord.
Dag 13. 0 ord.
Dag 14. 1364 ord.
Dag 15. 1016 ord.
Dag 16. 1105 ord.
Dag 17. 564 ord.
Dag 18. 800 ord.
Dag 19. 1043 ord.
Dag 20. 1429 ord.

NaNoWriMo totalt: 20 048 ord.

RSS 2.0