Autumn Reads;


- "Lyckan är en sällsam fågel" av Anna Gavalda
- "Boktjuven" av Markus Suzak
- "Too much Happiness" av Alice Munro
- "The Picture of Dorian Gray" av Oscar Wilde

Jag älskar böcker. Hur mysigt är det inte att bädda ner sig med en bok och en kopp kaffe eller te? Det är bland det bästa jag vet och verkligen mitt sätt att slappna av. Så jag tänkte tipsa er om några böcker som jag tycker om. Alla Anna Gavaldas böcker är fina och denna är nog näst bäst (efter "Tillsammans är man mindre ensam") och innehåller en väldigt fin kärlekshistoria. "Boktjuven" är intressant och hjärtskärande, stort gilla på den. "Too much Happiness" är Alice Munros bästa bok av de jag har läst av henne och består av en samling noveller som handlar mycket om vänskap. Språket i den är helt fantastiskt. Sedan är "The picture of Dorian Gray" en av mina favoritböcker of all times. Den är så.jävla.bra.


Ikväll ska jag börja läsa "South of the border, west of the sun" av Haruki Murakami som jag fick av min älskade lillasyster.

Jag jobbar på ett litet miniprojekt som går ut på att jag ska läsa ut alla de böcker jag redan äger innan jag köper nya. Jag har nämligen en tendens att bli förtjust i massor med böcker som jag sen blir lite överväldigad av (men come on - hur lätt är det att stå emot alla 5 - 10 kronors böcker på loppisar!?). Varje gång jag klickar in mig på en bokshop online börjar det klia i fingrarna efter att beställa nytt, men hittills har jag stått emot. Min fina vän Mattias är däremot inte till någon större hjälp då han gett mig ett presentkort på Bokus som bara ligger och väntar på mig. Jag är sååå nära på att strunta i min egen deal... men nej. Jag ska stå emot.

Om du har något boktips till mig får du gärna posta det i kommentarerna. Jag är ca 10 böcker bort från att få beställa hem nytt! :)

 


Kommentarer
Postat av: Johanna

Du måste läsa någon av Jodi Picoult's böcker. "Allt för min syster" är såklart jättebra och alla andra har en tendens att gripa tag i en och få en att öppna ögonen då hon skriver om saker som kan vara lite svåra att ta ställning till. kolla upp henne, hon är verkligen bra! :)

2011-10-28 @ 21:12:32
Postat av: Art By Tina/Tina Axelsson

Själv har jag just nu Carolines af Ugglas biografi, Pattis Smiths Just Kids och Myrrah på nattduksbordet.

2011-10-28 @ 22:52:51
URL: http://trueborn.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0