Quinoagröt med hasselnötter och päron;


1 päron
1 dl vit quinoa
2 dl vatten
1 tsk hela linfrön
1 msk solrosfrön
1 krm salt
1 msk hackade hasselnötter
1 dl soja mjölk

Dela päronet och hacka ena halvan grovt. Riv den andra halvan och spara till serveringen. Koka upp quinoa, vatten, linfrön, solrosfrön och päronbitar tillsammans med salt. Låt koka i cirka 15 minuter. Servera gröten med rivet päron, hasselnötter och sojamjölk.

Hoppas att alla får en riktigt fin dag, glöm inte att äta frukost ;)

Veckans finaste illustrationer;

1. Manuel Rebollo
2. Yukari Terakado

 

3. Denise van Leeuwen

4. Ruben Ireland
5. Caroline Morin

Gypsy & The Cat

Klick!

Me.

Ruffsigt hår och en kopp kaffe i närheten dygnet runt. Det är jag de.

Photoinspo #3

Bilder av Felicia Simion.

Autumn Reads;


- "Lyckan är en sällsam fågel" av Anna Gavalda
- "Boktjuven" av Markus Suzak
- "Too much Happiness" av Alice Munro
- "The Picture of Dorian Gray" av Oscar Wilde

Jag älskar böcker. Hur mysigt är det inte att bädda ner sig med en bok och en kopp kaffe eller te? Det är bland det bästa jag vet och verkligen mitt sätt att slappna av. Så jag tänkte tipsa er om några böcker som jag tycker om. Alla Anna Gavaldas böcker är fina och denna är nog näst bäst (efter "Tillsammans är man mindre ensam") och innehåller en väldigt fin kärlekshistoria. "Boktjuven" är intressant och hjärtskärande, stort gilla på den. "Too much Happiness" är Alice Munros bästa bok av de jag har läst av henne och består av en samling noveller som handlar mycket om vänskap. Språket i den är helt fantastiskt. Sedan är "The picture of Dorian Gray" en av mina favoritböcker of all times. Den är så.jävla.bra.


Ikväll ska jag börja läsa "South of the border, west of the sun" av Haruki Murakami som jag fick av min älskade lillasyster.

Jag jobbar på ett litet miniprojekt som går ut på att jag ska läsa ut alla de böcker jag redan äger innan jag köper nya. Jag har nämligen en tendens att bli förtjust i massor med böcker som jag sen blir lite överväldigad av (men come on - hur lätt är det att stå emot alla 5 - 10 kronors böcker på loppisar!?). Varje gång jag klickar in mig på en bokshop online börjar det klia i fingrarna efter att beställa nytt, men hittills har jag stått emot. Min fina vän Mattias är däremot inte till någon större hjälp då han gett mig ett presentkort på Bokus som bara ligger och väntar på mig. Jag är sååå nära på att strunta i min egen deal... men nej. Jag ska stå emot.

Om du har något boktips till mig får du gärna posta det i kommentarerna. Jag är ca 10 böcker bort från att få beställa hem nytt! :)

 


Söker människor

Hela mitt huvud är fullt med idéer och om det inte var så regnigt och grått ute hade jag gått på en promenad med kameran, för jag är så fruktansvärt sugen på att fota idag. Jag vill gå från att fota porträtt till hela koncept, där styling är mer betydelsefull och poseringen lite galnare. Det svåra är att hitta personer som vill bli fotograferade och bor i närheten av Umeå eller Piteå, så vet du någon eller själv vill ställa upp; hör av dig.

Kvällspyssel med Illustrator;

Har skissat upp en illustration med vanlig blyerts och skannat in. Först ska jag jobba klart med basen och få till håret, sedan ska även fler lager som bakgrund och olika texturer in. På sidorna ser ni två inspirationsbilder; den undre där jag gillar färgschemat  och formen, den andra hur jag tänker mig att håret ska se ut på ett ungefär.

Vad tror ni, kan det bli något bra av det hela? Och vilken färg vill ni se på håret? Jag lämnar det upp till er!

Another coffee day with;

Maria, som var så fin i håret. Älskar flätor just nu, så himla tjusigt! Sen gillar jag hur Finas konditori har kolibritapeter och supergoda biskvier också. Nu ska jag bege mig till gymmet och ikväll blir det tacos + plugg. Tack för fikastunden vännen.

Tove

Foto: Jag.

OWLS


Nystädad lägenhet, en stor kopp indian chai, tända ljus och The gravediggers daughter - nu checkar jag ut för dagen och stänger av dator/mobil.

(världens finaste ugglelyktor är inköpta på Lagerhaus)

Photoinspo #2

Bilder av Olivia Malone.

Tillsammans är man mindre ensam

Jag pysslade ihop en brutta till "Jack" igår. Han såg ju så ensam och naken ut, så nu är de två i samma ram. Bu eller bä? Sen som svar på en läsares fråga; jag döper mina illustrationer bara för att, Jack Bowden och Kylie Jaquett är fiktiva namn som jag skribblade ner bara för skojs skull. Känns som att de får lite mer personlighet!

Dagens designtips: om du inte får till håret, smäll dit en fet rosett istället ;)Cosyness

Det bästa med hösten är:
1. Man kan dricka hur mycket te som helst utan att någon tycker att man är konstig.
2. Att sluka böcker, uppkrupen i soffan med en filt över benen.
3. Alla goda frukter (äpplen och satsumas framför allt).
4. Tända ljus
5. Promenader

En av mina illustrationer;Inspirerande läsning;

Klick!

För att videon är jättefin.


Photoinspo #1


Snygga bilder av Victoria Kochanska.

One Day

Helt fantastisk. Åh, som jag grät där i biomörkret. Fem hela gånger svämmade ögonen över och mitt ansikte blev sminkrandigt. Jag hoppas verkligen att David Nicholls kommer att fortsätta skriva i samma stil, för det här är så bra! Karaktärerna är perfekt gestaltade, språket är ruskigt bra och sen handlar det ju om kärlek. Den här filmen kommer nog ta ett tag att smälta, ska försöka omvandla känslorna (som har ryckts loss och placerats utanpå kroppen) till inspiration i mitt eget skrivande.

Mad Men

Bilderna är knyckta från Jossans blogg.

I lördags så var det fest hos Emelie och Mad Men var temat. Himla trevligt tycker jag! Som sades flera gånger under kvällen - varför ser vi inte jämt ut såhär? Flickor i tjusiga klänningar och karlar i kavaj, mer sådant tycker jag. Det dracks rödtjut och lyssnades på svängig musik, dansades och skrattades. Emelie var en jättefin värd som försåg oss med bruchetta, reklamquiz och gud vet allt. Tack Emsan och alla som deltog!

The CoupleFoto: jag.


RSS 2.0